Symbolers

De senaste EU-bestämmelserna -
- fokus på kunden och tillhandahålla så mycket information som möjligt om produktens prestanda.
- för framtida ljusteknik har man bestämda specifikationer för att säkerställa att endast kvalitetsprodukter som uppfyller internationella bestämmelser om säkerhet släpps på den europeiska marknaden.

Jämförelse mellan faktisk LED-effekt (6,5 W) och motsvarande effekt på glödlampa (25 W)
 
Visar ljuseffekten eller ljudflödet i lumen och kartongens färg anger om det är varmvitt ljus (gult) eller kallvitt ljus (blått)
 
LED-lampor är energisnåla och miljövänliga! Beroende på vilken produkt du använder kan du sänka dina elkostnader med 70-80 %!
 
LED-lampor har en brinntid på flera tusen timmar. Hur många år produkten håller beror på hur mycket den används per dag. Vi anger en uppskattad livslängd baserad på en brinntid på 6 timmar/dag.
 
Ett krav för moderna elapparater är att ange produktens energieffektivitet. För belysning gäller kravet för närvarande på icke-riktade lampor av typen kronljus, glödlampa och klotlampa.
 
På så sätt får du en uppfattning om ljusets färg. Vi använder staplar för att visualisera effektiviteten.
 
Strålningsvinkel är vinkelmåttet på ljuskäglan från förspeglade lampor som omfattar mittendelen av käglan ut mot den vinkel där intensiteten är 50 % av maximum.
 
Ger information om typ av sockel - se tabellen nedan.
 
Tyvärr går inte alla LED-lampor att dimra. Det beror på att klassiska glödlampor eller halogenlampor använder sig av helt andra fysiska principer för att skapa ljus. LED-lampor har en inbyggd elkrets och ibland kan det uppstå konflikt mellan denna och den elektronik som krävs för att kunna dimra traditionella lampor.
Symbolen är den officiella EU-symoblen för dimbara produkter. Om en produkt inte går att dimra är symbolen överkryssad.
 
Detta är en påminnelse om att stänga av strömmen eller dra ur kontakten innan lampan byts ut. Detta är för din egen säkerhets skull.
 
Den här symbolen förtydligar produktens mått.
 
De flesta känner till att det tar en stund innan ett lysrör tänds. LED-lampor tänds direkt.
 
Traditionella lampor gick inte att tända och släcka hela tiden. LED-lampor har inte den begränsningen.
 
Classic A LED, 52019
  • 52019
  • 52019
  • 52019
  • 52019
  • 52019
Hovra över bilden för att zooma Hovra över bilden för att zooma