50 ċr av betrodda tekniklösningar

Verbatims produkter har globalt anseende och säljs i mer än 120 länder, och utbudet innefattar optiska lagringsmedier, USB-enheter, minneskort, hårddiskar, SSD-enheter, mobiltillbehör, LED-belysning och filament för 3D-utskrift. Verbatims FoU-kapacitet och tekniska ledarställning i kombination med hård kvalitetsstyrning vid tillverkningsprocesserna säkerställer förstklassiga produkter och tillförlitliga tekniklösningar.

Pionjär inom datalagring

Alltsedan företaget grundades 1969 har Verbatim varit ledande inom teknikutvecklingen för datalagring. Ordet verbatim betyder på latin ”ordagrant” och har sedan företaget grundades använts för att illustrera principen med exakt och felfri datalagring. Från disketter och optomagnetisk lagring till CD, DVD och Blu-ray, externa hårddiskar, flash-minnen, USB- och SSD-enheter – Verbatims omfattande portfölj och inflytande i branschen är enastående.

Förutom företagets kärnverksamhet med datalagringsprodukter erbjuder man även datortillbehör, med samma höga standarder beträffande kvalitet, kompatibilitet och tillförlitlighet.

Unik LED-belysning

Verbatim intar en viktig roll på LED-belysningsmarknaden, med utveckling och försäljning av ett brett utbud LED-lampor och armaturer för kontor, hotell, restauranger och hushåll. Ett stort antal belysningsprodukter har utvecklats av Mitsubishi Chemicals FoU-team, vilket resulterat i LED-belysning med världsledande värmestyrning, högklassig färgåtergivning och låg bländfaktor. Resultatet är bättre belysningsegenskaper, låg effektförbrukning och lång livslängd.

Innovatör inom 3D-utskriftsmaterial

Verbatim har sedan 2014 tillhandahållit högkvalitativa filament för 3D-utskriftsbranschen och ett produktutbud med unika material från Mitsubishi Chemical. Genom att kombinera styrkan inom FoU och kvalitetsstyrning hos Mitsubishi Chemical med Verbatims omfattande globala försäljnings- och marknadsföringsverksamhet eftersträvar företaget att på sikt bli en ledande global materialleverantör inom den här växande branschen.