Vi är här för att hjälpa

Vår supportsida innehåller alla senaste nedladdningar av programvara, manualer och vanliga frågor om våra produkter samt kontaktinformation för teknisk support på Verbatim. Hitta svaren du behöver om de Verbatim-produkter du gillar.

Here to Help

Sök i vår katalog med stöddokument

Reset

Visar dokument för: Store 'n' Go bärbara SSD USB 3.2 GEN 1 1 TB

Vad är syftet med S.M.A.R.T.-tekniken?

Konventionella hårddiskar och flash-hårddiskar slits med tiden.  Konventionella hårddiskar slits ut på grund av mekanisk erosion medan flashceller slits ut av elektriska skäl. Läsuppgifter är dock möjliga utan begränsningar. En flashcell kan dock bara ta hand om skrivuppgifter på mellan 3 000 (MLC 25nm) och 100 000 (SLC ) beroende på kvaliteten.  S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting) är en teknik som är inbyggd i SSD-enheter och hårddiskar för självövervakning och analys. Med hjälp av en speciell programvara kan S.M. A.R.T.-värden kan analyseras och eventuella felprognoser sammanställas. En övergång till skrivskydd kan därför ske.

Vad betyder skräpsamling?

Skräpsamling, i den mån den stöds, är en funktion i den fasta programvaran (Storage-Manager) som tar hand om en automatisk filtrering/rengöring av lagret. Uppgifter som inte längre behövs raderas från lagringscellerna redan innan de skrivs om. Detta fria lagringsutrymme är tillgängligt för framtida skrivuppgifter. Denna filtrering/rengöring minimerar lagringsbehovet för en process. På detta sätt undviks ineffektiv användning av det avsedda lagringsutrymmet och en långsammare dataöverföring. I jämförelse med TRIM är skräpsamling oberoende av operativsystemet och körs automatiskt.

Varför är 4KB Random-Write-Benchmark så viktigt?

4KB är den minsta standardblockstorlek som kan läsas eller skrivas i ett filsystem. Detta är särskilt viktigt för SSD-diskar, eftersom dessa arbetar med 64KB-sektorer och inte med 512 byte som magnetiska enheter. Detta innebär att en SSD-disk måste klara en högre arbetsbelastning än en hårddisk.  Med hjälp av 4KB-random-write-benchmark visas hur lång tid en hårddisk eller SSD behöver för att registrera ett block och lägga in det i MFT (Master File Table = datasystem). 

Vad är en Supercap?

Superkondensatorn (Supercap) fungerar som en tillfällig men pålitlig energibuffert. Vid plötsligt strömavbrott kan disken slutföra sin aktivitet utan att data går förlorade. Supercap ger viktbesparingar och längre livslängd.

Vad är IOPS?

Indata- och utdataåtgärder per sekund är aktivitetsvärden för lagringsmedier. Dimensionsenheten visar hur många krav på in- och utdata som en SSD och dess styrenhet kan hantera. Ju högre värdet är, desto snabbare och större lagringskapacitet har SSD-enheten.

Vad betyder ECC-felkorrigering?

Okorrigerbara bitfel (UBER=Uncorrectable Bit Error Rates) inträffar när dataläsningsfel inträffar på en SSD. För hårddiskar ligger detta värde ungefär på 1 fel per 1016 lästa bitar. Dataöverföringshastigheten för en SSD ligger för det mesta långt över 250 MB/s, så UBER måste vara ganska hög (över 1017) för att säkerställa lämplig tillförlitlighet.  SSD-diskar kräver därför ett komplext ECC-skydd. Detta innebär att en SSD-styrenhet måste vara tillräckligt flexibel för att kunna bearbeta komplicerade ECC-algoritmer.  

Vad är hantering av dåliga block?

Hanteringen av dåliga block i SSD-diskar ser till att data från felaktiga områden (celler) flyttas till fungerande celler. Den defekta cellen utesluts då från fortsatt lagring av data och en ny cell tar dess plats. Lagringskapaciteten blir alltså mindre med SSD-enhetens drifttid, men datasäkerheten och dataöverföringshastigheten förblir på samma nivå.

Vad betyder TRIM-Support?

Ju fler filer som raderas eller skrivs om, desto mer tid behöver en standard-SSD för datalagringsprocessen. Orsak: Det som en magnetisk hårddisk klarar av i ett steg, klarar en SSD i två steg. Om en fil raderas på en SSD via operativsystemet raderas endast filens post i katalogen, medan själva filen fortfarande lagras på flera lagringsceller på SSD:n. Med tiden fylls kategorierna på SSD:n med data som faktiskt har raderats. När du skriver om data måste SSD-disken tömmas först innan filerna kan skrivas om, vilket sänker skrivhastigheten lite. TRIM-kommandot förhindrar detta.

Vad behöver jag veta om en styrenhet?

SSD-diskens prestanda beror på vilken styrenhet som används. Det finns en hel del tillverkare av styrenheter. De mest använda kommer från Intel, Jmicron, Indilinx, Samsung och Sandforce. I de vanliga segmentet är de mest populära styrenheterna Indilinx ("Barefoot" och "Amigos"), i det lite dyrare segmentet används ofta produkter från Sandforce ("SF1200", "SF1500"). 

Vad är skillnaden mellan MLC och SLC?

Multi-Level-Cell (MLC) och Single-Level-Cell (SLC) är två olika typer av lagringsceller eller mer allmänt NAND-Flash-lagring. 

SLC lagrar exakt en bit per cell. Kostar mer, men förbrukar mindre energi. Överför data lite snabbare och är på det hela taget tåligare än MLC.
 
MLC lagrar mer än en bit per cell. Den största fördelen är en högre lagringstäthet, eftersom mer än en bit per cell kan lagras. På så sätt kan den dubbla mängden eller till och med större mängder information lagras på samma chipyta jämfört med lagring på en enda nivå. Särskilt när det gäller solid state-minnen ger detta en betydande prisfördel jämfört med SLC, eftersom den nödvändiga chipytan är en mycket viktig kostnadsfaktor i tillverkningsprocessen.

Hur snabba är SSD-diskar?

Nuvarande SSD-diskar har lätt överträffat spektrumet för det allmänt använda SATA-II-INTERFACE med 300 MB/s. Tillverkarna har tagit itu med detta genom att införa en PCI-Express-baserad RAID-lösning. Här byggs många SSD-komponenter tillsammans med en RAID-kontroller på ett PCI-E-x4- eller 8x-kort som möjliggör överföringshastigheter på upp till 1,4 GB/s.  Trenden går mot SATA III. De når en överföringshastighet på upp till 550 MB/s.

Vilka är fördelarna med SSD jämfört med HDDS?

Fördelarna med SSD jämfört med vanliga hårddiskar är främst: Mekanisk robusthet, mycket kort dataåtkomsttid, lägre vikt, låg energiförbrukning och därmed mindre värmeförlust, vilket främst bärbara datorer drar nytta av då det förlänger batteriets livslängd.

Vad betyder SSD?

SSD är en flashlagringsteknik som på lång sikt kommer att ersätta den vanliga hårddisken.

SSD står för "Solid State Disk" eller "Solid State Drive"

Produktservice och support
Få svar på frågor om produktinstallation, användning och skötsel samt reparation och underhåll. Vi kan hjälpa till.
Email:

Skicka en e-post för att få ett svar från en supportrepresentant på Verbatim.

Kontakta supportteamet via e-post
Phone:

Ring en supportrepresentant på Verbatim på:

00 800 3883 2222 eller 0049 6196 900198/ -96/ -94
Verbatim Support är tillgänglig måndag till fredag kl. 9:00 till kl. 17:00 centraleuropeisk tid (med undantag för helgdagar) och på följande språk: Engelska, tyska, italienska, franska och spanska.